Veste Buna pentru Turismul Bucovinean – Aeroport Modern la Suceava0

Suceava va avea cel mai modern aeroport din Nord-Estul Romaniei.

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este primul aeroport din ţară care va fi modernizat din fonduri europene. După finalizarea lucrărilor, Suceava va avea cel mai modern aeroport din zona Moldovei. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat vineri contractul de modernizare a aeroportului, proiectul fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi.

Înainte de semnarea contractului, preşedintele CJ Suceava a declarat că modernizarea aeroportului reprezintă un moment extrem de important pentru judeţul Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că semnarea contractului de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” înseamnă deschiderea porţii principale de intrare în judeţul Suceava a investitorilor şi turiştilor.

Proiectul de modernizare a aeroportului presupune extinderea pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, construcţia unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, modernizarea sistemului de balizaj şi construirea unui nou turn de control. De asemenea, vor fi modernizate instalaţiile de navigare pentru a permite dirijarea avioanelor şi în condiţii de ceaţă.

Gheorghe Flutur a mai spus că până anul viitor, în luna martie, trebuie finalizat proiectul tehnic, iar lucrările ar urma să înceapă în luna septembrie 2012.

Lucrările ar urma să fie finalizate într-un termen de un an şi jumătate de la începerea lor.

 

Sursa: monitorulsv.ro

No Comments Yet

Your Responses

  • 4,850 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress